Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Eibergen
  • Lochem
  • Almen
  • Borculo
vorige volgende

Berichten

Koos en Thea
fam.
zondagavond 22-7-2018 hebben we een prachtige avondvaart met de Jappe gemaakt vanuit Borculo. De zonsondergang was schitterend, de schipper en bootsman enthousiast. Onder het genot van een kopje koffie en later nog een borreltje en een hapje hebben we van de 1e tot de laatste minuut genoten. Waarvoor hartelijk dank ! Hulde aan alle vrijwilligers van de Berkelschippers
Weikamp
Tour am 31.05.18 in Borculo
Vielen Dank für die schöne Tour. Alles war perfekt organisiert. Die Skipper haben es sehr informativ und interessant gestaltet. Die Informationen waren extra für uns auf deutsch. Auch das anschliessende Kaffee trinken war perfekt vorbereitet. Die Buchung über die Touristeninfo war sehr einfach. Danke für den netten email Kontakt.
Rick
Heerlijke vaart gehad tijdens onze bruiloft
Hoi hoi We hebben gisteren een super lekkere (huwelijks)vaart in Borculo gehad. En daar hielp dat het super lekker weer was ook een handje aan mee natuurlijk. En de schippers wil ik zeker nog via deze weg bedanken. Dus bedankt Jan en Ed. En de fotograaf bedankt. Groetjes van Anneke en Rick. Borculo, 17 april 2018

Bezoekers

De "Zompenkearls".

Hebt u wel eens gehoord van de "Zompenkearls"?   Zompenkearls 1

Dat zijn de schippers van de "Jappe" en de "Ente", die er al zingend de vaart in proberen te houden.
 
Onder begeleiding van gezellige harmonikaklanken zingen de"Zompenkearls" hun oudhollandse liedjes.Maar ook hebben ze "eigen" dialectliedjes in hun programma verwerkt.
En om het programma wat te verluchtigen vertellen de schippers ook graag wat anecdotes uit hun varend bestaan in de zomer en van de historie van hun roemruchte voorgangers, de Berkelschippers.
Dit zingend en vertellend optreden doen de "Zompenkearls" vooral graag in de tijd, dat de boot in de winterstalling ligt.


Zompenkearls 3 Wie deze Kearls eens graag wil horen, kan daarvoor contact opnemen met:

Henk Dibbelink                                                                  Tel.  0545-272328  of  06-13691668                                      e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Naam Afspelen Grootte Duur
Zompenlied
Zompenkearls

1.7 MB 1:35 min
De Achterhoek
Zompenkearls

2.5 MB 2:20 min
Zeemanshart
Zompenkearls

2.8 MB 2:40 min
Instrumentaal
Zompenkearls

3.6 MB 3:09 min
Dreumen an de Bekke
Zompenkearls

2 MB 1:55 min
Offers der zee
Zompenkearls

4 MB 3:53 min
De Barkelzomp
Zompenkearls

3.4 MB 3:14 min
Wat kan er mooier zijn
Zompenkearls

2.1 MB 1:59 min
Zuiderzeeballade
Zompenkearls

5.2 MB 4:37 min
De klok van Arnemuiden
Zompenkearls

3.5 MB 3:16 min
In den Achterhook bunne wiej geboren
Zompenkearls

4.1 MB 3:55 min
Zeeman neem mij met je mee
Zompenkearls

2.8 MB 2:36 min