Koos en Thea
fam.
zondagavond 22-7-2018 hebben we een prachtige avondvaart met de Jappe gemaakt vanuit Borculo. De zonsondergang was schitterend, de schipper en bootsman enthousiast. Onder het genot van een kopje koffie en later nog een borreltje en een hapje hebben we van de 1e tot de laatste minuut genoten. Waarvoor hartelijk dank ! Hulde aan alle vrijwilligers van de Berkelschippers
Weikamp
Tour am 31.05.18 in Borculo
Vielen Dank für die schöne Tour. Alles war perfekt organisiert. Die Skipper haben es sehr informativ und interessant gestaltet. Die Informationen waren extra für uns auf deutsch. Auch das anschliessende Kaffee trinken war perfekt vorbereitet. Die Buchung über die Touristeninfo war sehr einfach. Danke für den netten email Kontakt.
Rick
Heerlijke vaart gehad tijdens onze bruiloft
Hoi hoi We hebben gisteren een super lekkere (huwelijks)vaart in Borculo gehad. En daar hielp dat het super lekker weer was ook een handje aan mee natuurlijk. En de schippers wil ik zeker nog via deze weg bedanken. Dus bedankt Jan en Ed. En de fotograaf bedankt. Groetjes van Anneke en Rick. Borculo, 17 april 2018

Het Scholenproject

Onder deze titel worden in samenwerking met scholen en Waterschap, leerlingen wegwijs gemaakt over de “waterhuishouding”. De functie en inrichting van het oppervlakte-watersysteem, en de relatie tussen ecosysteem en waterkwaliteit. Na de nodige voorbereiding op school en leerlingen principekennis hebben opgedaan over het watersysteem, kunnen zij dat in de praktijk ‘ervaren- en beleven’. Door proefjes, testjes en anderszins onderzoek naar hetgeen er leeft in het water.

Opvang - Berging - Afvoeren;   Water voor de land- en tuinbouw. Stroomsnelheid – troebelheid – organismen en waterkwaliteit.

Alle basisscholen in het werkgebied van het Waterschap Rijn en IJssel ( Achterhoek, Liemers en een stukje van Salland en Twente) kunnen zich voor groep 7 of een combinatieklas 7/8 opgeven voor deelname aan dit attractieve en leerzame project. De bootexcursies worden in de maanden mei en juni gehouden op de Oude IJssel bij Doetinchem en op de Berkel bij Borculo en Eibergen. Voor de scholen zijn er geen kosten aan verbonden. Het vervoer van de klas moet wel door de school zelf worden georganiseerd.

De excursiemorgen duurt van 9.00 -12.00 uur en wordt geleid door een medewerk(st)er van het Waterschap en door de schippers.

Namens het Waterschap wordt de aanmelding van scholen geregeld door het Watermuseum in Arnhem. (Tel. 026-3551240) Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar worden de scholen door het Watermuseum gemaild/aangeschreven over dit project. Daar moet dan ook de aanmelding van scholen naar toe!

De schippers van de Berkelzompen in Eibergen en Borculo en van de “Iesselganger” in Doetinchem hebben al jarenlang heel goede ervaringen met dit boeiende project. Zij hopen, dat de scholen deze excursie inmiddels een vaste plek in hun lesprogramma hebben gegeven!

Voor vragen om nadere informatie kan men zich altijd wenden tot het Watermuseum of tot de Stichting Berkelzomp via het contactformulier op deze site.

School 13            School 21