Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Almen
  • Eibergen
  • Borculo
  • Lochem
vorige volgende

Berichten

Hetty
heerlijk gevaren rond Almen
vandaag een tocht gemaakt met schipper Heinz en collega over de Berkel in en rond Almen. Dit was echt genieten wat een rust en wat een prachtige omgeving.
Angela Holtslag
Woeste Willem
Vandaag een ontzettend leuke Woeste Willem boot tochtje gehad met de Berkelzomp in Lochem!! Ondanks de regen hebben de kinderen genoten! De schippers van de Berkenzomp Ente vertelden en speelden het verhaal van Woeste Willem prachtig. Een echte aanraden voor kinderfeestjes!!
Jolande van der Hert
2 Amsterdammertjes en 1 New Sealander!!!
Mijn moeder en ik hebben erg genoten van de boottrip over de Berkel in een zomp!!! Aangezien mijn moeder en ik slecht ter been zijn, was een vaartocht een mooi alternatief. De vertelkunst van de ene schipper zal ik niet gauw vergeten. De stuurmanschipper trouwens ook niet hoor. Het was zeer aangenaam om naar het hele verhaal te luisteren. Jullie hebben mijn moeders 80ste verjaardag een leuke glans...

Bezoekers


    
Op de oude Berkel, langs het Joodse kerkhof varen we door het leefgebied van de ijsvogel. Wellicht ziet u de blauwe schicht over het water scheren en kunt u genieten van de fuut, het waterhoentje of de meerkoet. Op de zaterdagen kunt u uw tocht met de "Snippe" combineren met een bezoek aan de Mallumse Watermolen een door water aangedreven en nog werkende graan- en pelmolen. Het er naast gelegen gezellige schipperscafé in het Muldershuis met het terras aan de Berkel is eveneens een bezoek waard.  
 E-014 E- 002