Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Almen
  • Eibergen
  • Borculo
  • Lochem
vorige volgende

Berichten

Koos en Thea
fam.
zondagavond 22-7-2018 hebben we een prachtige avondvaart met de Jappe gemaakt vanuit Borculo. De zonsondergang was schitterend, de schipper en bootsman enthousiast. Onder het genot van een kopje koffie en later nog een borreltje en een hapje hebben we van de 1e tot de laatste minuut genoten. Waarvoor hartelijk dank ! Hulde aan alle vrijwilligers van de Berkelschippers
Weikamp
Tour am 31.05.18 in Borculo
Vielen Dank für die schöne Tour. Alles war perfekt organisiert. Die Skipper haben es sehr informativ und interessant gestaltet. Die Informationen waren extra für uns auf deutsch. Auch das anschliessende Kaffee trinken war perfekt vorbereitet. Die Buchung über die Touristeninfo war sehr einfach. Danke für den netten email Kontakt.
Rick
Heerlijke vaart gehad tijdens onze bruiloft
Hoi hoi We hebben gisteren een super lekkere (huwelijks)vaart in Borculo gehad. En daar hielp dat het super lekker weer was ook een handje aan mee natuurlijk. En de schippers wil ik zeker nog via deze weg bedanken. Dus bedankt Jan en Ed. En de fotograaf bedankt. Groetjes van Anneke en Rick. Borculo, 17 april 2018

Bezoekers

"Beleef de Berkel" bij Eibergen


Varen met de Berkelzomp "Snippe"

    
In Eibergen is de laatste jaren veel gebeurd rondom en op de Berkel. De oude haven in het dorp is in ere hersteld en zijn enkele, eerdere afgedamde en verzande oude Berkeltakken weer bevaarbaar gemaakt. Hierdoor is de oorspronkelijke Berkelloop langs het oude centrum nagenoeg hersteld en is het prachtige buitengebied "Mallum" weer met de Berkelzomp bereikbaar. Er zijn een paar nieuwe wandelbruggen gerealiseerd en er is in de Berkel een nieuwe meander aangelegd. De Berkelschippers bieden u op hun berkelzomp "Snippe" een prachtige en leerzame tocht deels over de oude Berkel en deels over de nieuwe gekanaliseerde Berkel, een uniek en authentiek vaarwater met een schitterende flora en fauna. Zij nemen u daarbij graag mee in de historie van de Berkel, de Berkelzompen en de Berkelscheepvaart.

Lees meer...

Berkelzomp "Snippe"

                                   De berkelzomp "Snippe" biedt plaats aan 20 personen. Van dinsdag t/m zondag is er 's middags een zgn. "instapvaart" voor individuele gasten. Bij voldoende belangstelling zijn er meerdere vaarten. Daarnaast kan er de hele week worden geboekt voor een groepsvaart. U hebt dan met uw gezelschap de beschikking over de hele boot. Op zondagmiddag vaart de "Snippe" met de passagiers door de historische schutsluis bij de Mallumse Molen. Beleef het echte schutten en vergeet daarbij de sluiswachter niet.

Informatie over de tarieven voor de diverse tochten vindt u bij: Vaartochten.               Alle informatie over vaartijden, arrangementen, beschikbare data, opstapplaatsen, prijzen en boekingen bij  TIP InEibergen. Tel.: 0545-471911 of www.ineibergen.nl

E-009  E-010  E-011       

Arrangement "'t Vonder"


De vaartocht kan ook worden ingepast in een attractief programma, waarbij een bezoek aan het Info-Bezoekerscentrum "'t Vonder" van de Eibergse schippers is opgenomen. Het centrum bevat een permanente expositie over de Berkel met informatiepanelen, foto's en oude scheepsattributen die de bezoekers een goed beeld geven van de geschiedenis over de Berkel en de vroegere handelsvaart op deze rivier.

Lees meer...

Schippersdiploma voor kinderen


Voor onze jongste vaargasten bieden de Eibergse schippers de mogelijkheid om het schippersdiploma te halen, een leuke activiteit voor een verjaardags- of kinderfeestje. Na het "welkom aan boord" varen de schippers met de jonge kadetten weg, de ouders aan de wal achter latend. Al varend op de Berkel krijgen zij, ieder voor zich, te maken met alle facetten van het varen met een berkelzomp: manoevreren, koers houden, keren, achteruit varen, navigeren, knopen leggen en het bijbrengen van enkele scheepsbegrippen. 

Lees meer...

Trouwlocatie 't Vonder


In het Info-Bezoekerscentrum van de Eibergse Berkelschippers, gelegen aan het Koeweidepad, kunt u in een sfeervolle omgeving in de echt worden verbonden. Het centrum, annex botenhuis, is de vaste ligplaats van de berkelzomp. Het bruidspaar kan in het huwelijksbootje de "Snippe" stappen voor een tochtje over het oudste deel van de Berkel in Eibergen. De Berkelschippers verzorgen de trouwlocatie in nauwe samenwerking met café-restaurant De Klok in Eibergen. Daar kunt u ook informatie krijgen over een eventueel aansluitende receptie in het botenhuis.