Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Almen
  • Eibergen
  • Borculo
  • Lochem
vorige volgende

Berichten

Open Monumentendagen
Stadsvaart in Borculo
Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september 2017 vaart de Berkelzomp "Jappe" in het oude centrum van Borculo. Een unieke belevenis! Meer info bij Borculo.
Hetty
heerlijk gevaren rond Almen
vandaag een tocht gemaakt met schipper Heinz en collega over de Berkel in en rond Almen. Dit was echt genieten wat een rust en wat een prachtige omgeving.
Angela Holtslag
Woeste Willem
Vandaag een ontzettend leuke Woeste Willem boot tochtje gehad met de Berkelzomp in Lochem!! Ondanks de regen hebben de kinderen genoten! De schippers van de Berkenzomp Ente vertelden en speelden het verhaal van Woeste Willem prachtig. Een echte aanraden voor kinderfeestjes!!

Bezoekers

 "Beleef de Berkel" op een heel bijzondere manier door tijdens de Open Monumentendagen te boeken voor een stadsvaart met de Berkelzomp "Jappe" in het historische stadje Borculo! Deze tocht begint bij de watermolen "De Olliemölle". De schippers varen dan naar de schutsluis waar de zomp wordt geschut. Een unieke belevenis waarbij in korte tijd een hoogteverschil van ca. 2½ meter wordt overbrugd. Tijdens de vaartocht moeten verschillende bruggen worden opgehaald. Ondertussen vertelt een schipper over de historie van Borculo en over de berkelscheepvaart. De vaartocht met de "Jappe" eindigt in het haventje bij het gemeentehuis.
U kunt ook boeken voor een retourvaart.
Een enkele vaart kost voor volwassenen €5,00 p.p., kinderen €3,50 p.p. en een retourvaart voor volwassenen €7,50 p.p.en kinderen €5,00 p.p.

Meer informatie en boekingen bij de Toeristische Informatie Borculo (TIB)
www.borculobruist.nl
Tel.: 0545-271966 of b.g.g. de schipperstelefoon: 06-50428354