Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Eibergen
  • Lochem
  • Almen
  • Borculo
vorige volgende

Berichten

Open Monumentendagen
Stadsvaart in Borculo
Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september 2017 vaart de Berkelzomp "Jappe" in het oude centrum van Borculo. Een unieke belevenis! Meer info bij Borculo.
Hetty
heerlijk gevaren rond Almen
vandaag een tocht gemaakt met schipper Heinz en collega over de Berkel in en rond Almen. Dit was echt genieten wat een rust en wat een prachtige omgeving.
Angela Holtslag
Woeste Willem
Vandaag een ontzettend leuke Woeste Willem boot tochtje gehad met de Berkelzomp in Lochem!! Ondanks de regen hebben de kinderen genoten! De schippers van de Berkenzomp Ente vertelden en speelden het verhaal van Woeste Willem prachtig. Een echte aanraden voor kinderfeestjes!!

Bezoekers


We vertrekken met de "Jappe" vanaf de haven bij de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat 48a in Borculo.
Na een half uurtje varen stapt u uit bij een oud Kerkenpad en begint de wandeling onder begeleiding van een IVN-gids, door de prachtige omgeving en natuur van Landgoed Beekvliet. U komt voorbij historische landschapselementen en langs een oude tak van de rivier de Slinge. Voorbij Huize Beekvliet, waar de Slinge in de Berkel uitmondt, stapt u weer in de "Jappe" voor de vaart terug naar de Zompenloze. Onderweg vertellen de schippers u enthousiast over de historie van de scheepvaart op de Berkel.
De tocht duurt 2 ½ uur en is dagelijks te boeken.
Minimum aantal deelnemers: 4 personen.

Prijs: €10,00 p.p.

Startlocatie: De Zompenloze, Graaf Wichmanstraat 48a, 7271 CD  Borculo

  
  
  
Meer informatie en boekingen bij de Toeristische Informatie Borculo (TIB)                     Tel.: 0545-271966 
    
www.borculobruist.nl