Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Lochem
  • Borculo
  • Almen
  • Eibergen
vorige volgende

Berichten

Hetty
heerlijk gevaren rond Almen
vandaag een tocht gemaakt met schipper Heinz en collega over de Berkel in en rond Almen. Dit was echt genieten wat een rust en wat een prachtige omgeving.
Angela Holtslag
Woeste Willem
Vandaag een ontzettend leuke Woeste Willem boot tochtje gehad met de Berkelzomp in Lochem!! Ondanks de regen hebben de kinderen genoten! De schippers van de Berkenzomp Ente vertelden en speelden het verhaal van Woeste Willem prachtig. Een echte aanraden voor kinderfeestjes!!
Jolande van der Hert
2 Amsterdammertjes en 1 New Sealander!!!
Mijn moeder en ik hebben erg genoten van de boottrip over de Berkel in een zomp!!! Aangezien mijn moeder en ik slecht ter been zijn, was een vaartocht een mooi alternatief. De vertelkunst van de ene schipper zal ik niet gauw vergeten. De stuurmanschipper trouwens ook niet hoor. Het was zeer aangenaam om naar het hele verhaal te luisteren. Jullie hebben mijn moeders 80ste verjaardag een leuke glans...

Bezoekers

Het tijdstip van ontvangst en het vertrek van de "Jappe", voor de zomeravondvaart wordt bepaald door het moment van zonsondergang, meestal zo rond 19.30 uur - 20.00 uur.Vervolgens, na een kopje koffie of thee, vertrekt de "Jappe" richting Beekvliet om bij helder of licht bewolkt weer te kunnen genieten van een prachtige zonsondergang boven het Berkeldal. In de schemering en op het laatst bij een lantaarntje, waarbij de gasten ook een hapje en een drankje krijgen aangeboden, vertellen de schippers over de vroegere Berkelvaart en zijn Berkelvaarders. Dit arrangement duurt ongeveer 2 uur en de berkelzomp legt pas in het donker weer aan bij de Zompenloze. 
Minimale deelname 8 personen.

Prijs: € 10,00 p.p.

Startlocatie: De Zompenloze, Graaf Wichmanstraat 48a, 7271 CD  Borculo

Meer informatie en boekingen bij de Toeristische Informatie Borculo (TIB)     www.borculobruist.nl
Tel.: 0545-271966 of b.g.g. tijdens het seizoen de schipperstelefoon: 06-50428354