Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Eibergen
  • Lochem
  • Borculo
  • Almen
vorige volgende

Berichten

Jolande van der Hert
2 Amsterdammertjes en 1 New Sealander!!!
Mijn moeder en ik hebben erg genoten van de boottrip over de Berkel in een zomp!!! Aangezien mijn moeder en ik slecht ter been zijn, was een vaartocht een mooi alternatief. De vertelkunst van de ene schipper zal ik niet gauw vergeten. De stuurmanschipper trouwens ook niet hoor. Het was zeer aangenaam om naar het hele verhaal te luisteren. Jullie hebben mijn moeders 80ste verjaardag een leuke glans...
Amanda Slot-Willems
Ai ai kapitein
Geweldige boottocht gemaakt op de Berkel met 'de Ente' in Lochem met schippers die niet alleen de volwassenen wisten te amuseren. Onze Teun en Janna (4&6 jaar) waren met de petten op en aan het 'stuur' echte kapiteins. De tekst uit hun favoriete piratenboek: 'hijs de zeilen, licht het anker, zet koers op zuid zuid west, ai ai kapitein' werd luidkeels gedeeld.
Wietse en Marion
Erg leuke tocht met de zomp bij Almen
Erg leuke tocht gemaakt bij Almen. Beide schippers vertelden enthousiast over zowel de zomp als de omgeving.

Bezoekers

Het tijdstip van ontvangst en het vertrek van de "Jappe", voor de zomeravondvaart wordt bepaald door het moment van zonsondergang, meestal zo rond 19.30 uur - 20.00 uur.Vervolgens, na een kopje koffie of thee, vertrekt de "Jappe" richting Beekvliet om bij helder of licht bewolkt weer te kunnen genieten van een prachtige zonsondergang boven het Berkeldal. In de schemering en op het laatst bij een lantaarntje, waarbij de gasten ook een hapje en een drankje krijgen aangeboden, vertellen de schippers over de vroegere Berkelvaart en zijn Berkelvaarders. Dit arrangement duurt ongeveer 2 uur en de berkelzomp legt pas in het donker weer aan bij de Zompenloze. 
Minimale deelname 8 personen.

Prijs: € 10,00 p.p.

Startlocatie: De Zompenloze, Graaf Wichmanstraat 48a, 7271 CD  Borculo

Meer informatie en boekingen bij de Toeristische Informatie Borculo (TIB)     www.borculobruist.nl
Tel.: 0545-271966 of b.g.g. tijdens het seizoen de schipperstelefoon: 06-50428354