Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Lochem
  • Almen
  • Eibergen
  • Borculo
vorige volgende

Berichten

Jolande van der Hert
2 Amsterdammertjes en 1 New Sealander!!!
Mijn moeder en ik hebben erg genoten van de boottrip over de Berkel in een zomp!!! Aangezien mijn moeder en ik slecht ter been zijn, was een vaartocht een mooi alternatief. De vertelkunst van de ene schipper zal ik niet gauw vergeten. De stuurmanschipper trouwens ook niet hoor. Het was zeer aangenaam om naar het hele verhaal te luisteren. Jullie hebben mijn moeders 80ste verjaardag een leuke glans...
Amanda Slot-Willems
Ai ai kapitein
Geweldige boottocht gemaakt op de Berkel met 'de Ente' in Lochem met schippers die niet alleen de volwassenen wisten te amuseren. Onze Teun en Janna (4&6 jaar) waren met de petten op en aan het 'stuur' echte kapiteins. De tekst uit hun favoriete piratenboek: 'hijs de zeilen, licht het anker, zet koers op zuid zuid west, ai ai kapitein' werd luidkeels gedeeld.
Wietse en Marion
Erg leuke tocht met de zomp bij Almen
Erg leuke tocht gemaakt bij Almen. Beide schippers vertelden enthousiast over zowel de zomp als de omgeving.

Bezoekers

"Beleef de Berkel" bij Borculo


Varen met de Berkelzomp "Jappe"

Met het vlaggenschip "Jappe" kan dagelijks worden gevaren vanaf de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat. De tocht gaat door het weidse Berkeldal, in de richting van het bosrijke landgoed Beekvliet. Elke dag kan er worden geboekt voor een zgn. "instapvaart" of voor een groepsvaart. Voor minder validen is er voor het in- en uitstappen een stoeltjeslift en wanneer dit nodig is, vragen wij u dit bij de boeking te melden.

Vanaf Pasen tot eind oktober kunt u varen met de Berkelzomp. Zo'n vaartocht duurt ongeveer een uur en de "Jappe" kan maximaal 25 personen vervoeren. Het tijdstip waarop er wordt gevaren, overlegt u met de TIB of met de schippers.

Nieuw dit seizoen: de kajuit is ingericht zoals de Berkelschippers in die tijd op hun boot woonden, met een slaapplek, kacheltje, potten en pannen en een stoel en tafeltje.

Groepen kunnen voor 1 uur of langer de zomp afhuren. In de Zompenloze kan voor groepen ook een lunch worden geregeld.
Informeer gerust naar de mogelijkheid om voor of na de vaartocht iets te kunnen drinken in de Zompenloze. 
Bijvoorbeeld een heerlijk kopje koffie of thee met een lekkere plak berkelzompkoek of een berkelflap.  
Een ideale activiteit voor een schoolreisje, een (familie) reünie, een buurt- of een  personeelsuitje!

Voor minder validen is er voor het in- en uitstappen bij de "Jappe" een speciale voorziening aangebracht. Wilt u hiervan gebruik maken, dan graag bij de boeking aangeven.

Prijzen:
Volwassenen: € 5,00 p.p.  Kinderen t/m 12 jaar: € 3,50 p.p.
Groepsvaart: € 100,00  Groepsvaart na 18.00 uur: € 130,00

Startlocatie: De Zompenloze, Graaf Wichmanstraat 48a, 7271 CD Borculo

Informatie over de tarieven voor de diverse tochten vindt u bij: Vaartochten.

Meer informatie en boekingen bij de Toeristische Informatie Borculo  www.borculobruist.nl        Tel.: 0545-271966                                                                 B.g.g tijdens het vaarseizoen de schipperstelefoon: 06-50428354
Buiten het seizoen en speciale vragen, tel.: 06-13691668

  

  

Zomeravondvaart

  
In juli en augustus, op een mooie zomeravond, is er de mogelijkheid om een sfeervolle Berkelvaartocht te maken. Onder het genot van een hapje en een drankje, kunt u dan genieten van een mooie zonsondergang. Bij het maken van de reservering wordt met u afgesproken hoe laat u in de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat wordt verwacht.

Lees meer...

Arrangement "Borculo Zien"

                                          Het cultuurhistorische arrangement om kennis te maken met Borculo. Het programma is zeer afwisselend met een vaartocht met de berkelzomp de "Jappe" op de Berkel, een bezoek aan het Brandweer- en Stormrampenmuseum en een bezoek aan Museumboerderij "De Lebbenbrugge", een rit met de huifkar en een rit met een historische brandweerauto.

Lees meer...

Arrangement "Berkelvaart en brandweer"

Net een tikkeltje anders dan het arrangement "Borculo Zien", maar misschien nog leuker!             U bezoekt het Brandweer- en Stormrampenmuseum en maakt een rit met een historische brandweerauto, daarna volgt een mooie vaartocht met de Berkelzomp "Jappe" en als laatste onderdeel van het arrangement wandelt u terug naar de startplaats via het oude centrum van Borculo.            

Lees meer...

Arrangement "Natuurwandeling en Berkelvaart"


Bent u een liefhebber van wandelen in de mooie natuur van de Achterhoek en spreekt varen met een Berkelzomp op de Berkel u aan, dan is dit arrangement een echte aanrader.
IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, verzorgt met een gediplomeerde IVN gids de wandeling. De gids kan u veel vertellen over de flora en fauna in dit deel van het Berkeldal. De Berkelschippers verzorgen de vaart met de Berkelzomp "Jappe".

Lees meer...

Piratentocht

Voor kinderen is er een spannende en avontuurlijke Piratentocht!        
De groep kinderen vaart uit met de Piratenzomp "Jappe" samen met Woeste Willem en soms ook met slimme Truus. Ze gaan de schat zoeken die is verstopt in een bos langs de Berkel. Helaas, een piraat heeft de schatkaart gestolen. Pas als de schatkaart is gevonden, weet je waar je de schat kunt vinden.

Lees meer...

Zomer-arrangement

Elke woensdagmiddag in juli en augustus.
Het speciale zomerarrangement is een combinatie van een vaartocht, een rit met een historische brandweerwagen, een bezoek aan het brandweermuseum en een wandeling langs pittoreske plaatsen in Borculo.

Lees meer...