Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Eibergen
  • Lochem
  • Borculo
  • Almen
vorige volgende

Berichten

Koos en Thea
fam.
zondagavond 22-7-2018 hebben we een prachtige avondvaart met de Jappe gemaakt vanuit Borculo. De zonsondergang was schitterend, de schipper en bootsman enthousiast. Onder het genot van een kopje koffie en later nog een borreltje en een hapje hebben we van de 1e tot de laatste minuut genoten. Waarvoor hartelijk dank ! Hulde aan alle vrijwilligers van de Berkelschippers
Weikamp
Tour am 31.05.18 in Borculo
Vielen Dank für die schöne Tour. Alles war perfekt organisiert. Die Skipper haben es sehr informativ und interessant gestaltet. Die Informationen waren extra für uns auf deutsch. Auch das anschliessende Kaffee trinken war perfekt vorbereitet. Die Buchung über die Touristeninfo war sehr einfach. Danke für den netten email Kontakt.
Rick
Heerlijke vaart gehad tijdens onze bruiloft
Hoi hoi We hebben gisteren een super lekkere (huwelijks)vaart in Borculo gehad. En daar hielp dat het super lekker weer was ook een handje aan mee natuurlijk. En de schippers wil ik zeker nog via deze weg bedanken. Dus bedankt Jan en Ed. En de fotograaf bedankt. Groetjes van Anneke en Rick. Borculo, 17 april 2018

Bezoekers

Wegwerkzaamheden aan de Graaf Wichmanstraat

De Berkelzomp "Jappe" ligt in de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat. Deze straat is vanwege werkzaamheden de komende weken afgesloten voor alle verkeer.

Omleidingsroutes:
Komend uit Barchem: Na het bord "Borculo" de tweede straat links af en de borden "Berkelzomp" volgen. Op de brug ziet u dan rechts van u aan het eind van de weg de Zompenloze. 
Komend uit Haarlo en Beltrum: Sla na het viaduct links af en volg daarna de borden richting Barchem. Na het woonzorgcentrum Careas J.W Andriessen de borden "Berkelzomp" volgen. Op de brug ziet u dan rechts van u aan het eind van de weg de Zompenloze. 
Komend vanaf Ruurlo: Volg de borden richting Barchem. Na het woonzorgcentrum Careas J.W Andriessen de borden "Berkelzomp" volgen. Op de brug ziet u dan rechts van u aan het eind van de weg de Zompenloze.
Komend vanaf Neede: Na de Campina fabriek links af en dan rechtdoor. Bij het hertenkamp de borden richting Barchem volgen. Na het woonzorgcentrum Careas J.W Andriessen de borden "Berkelzomp volgen". Op de brug ziet u dan rechts van u aan het eind van de weg de Zompenloze.
Komend vanuit Lochem: Rechtdoor tot het kruispunt Burg. Bloemersstraat / Spoorstraat. Voor de ophaalbrug rechts af tot bij het hertenkamp en de borden richting Barchem volgen. Na het woonzorgcentrum Careas J.W Andriessen de borden "Berkelzomp" volgen. Op de brug ziet u dan rechts van u aan het eind van de weg de Zompenloze.

"Beleef de Berkel" bij Borculo


Varen met de Berkelzomp "Jappe"

Met het vlaggenschip "Jappe" kan dagelijks worden gevaren vanaf de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat. De tocht gaat door het weidse Berkeldal, in de richting van het bosrijke landgoed Beekvliet. Elke dag kan er worden geboekt voor een zgn. "instapvaart" of voor een groepsvaart. Voor minder validen is er voor het in- en uitstappen een stoeltjeslift en wanneer dit nodig is, vragen wij u dit bij de boeking te melden.

Vanaf Pasen tot eind oktober kunt u varen met de Berkelzomp. Zo'n vaartocht duurt ongeveer een uur en de "Jappe" kan maximaal 25 personen vervoeren. Het tijdstip waarop er wordt gevaren, overlegt u met de TIB of met de schippers.

De kajuit is ingericht zoals de Berkelschippers in die tijd op hun boot woonden, met een slaapplek, kacheltje, potten en pannen en een stoel en tafeltje.

Groepen kunnen voor 1 uur of langer de zomp afhuren. In de Zompenloze kan voor groepen ook een lunch worden geregeld.
Informeer gerust naar de mogelijkheid om voor of na de vaartocht iets te kunnen drinken in de Zompenloze. 
Bijvoorbeeld een heerlijk kopje koffie of thee met een lekkere plak berkelzompkoek of een berkelflap.  
Een ideale activiteit voor een schoolreisje, een (familie) reünie, een buurt- of een  personeelsuitje!

Voor minder validen is er voor het in- en uitstappen bij de "Jappe" een speciale voorziening aangebracht. Wilt u hiervan gebruik maken, dan graag bij de boeking aangeven.

Prijzen:
Volwassenen: € 5,00 p.p.  Kinderen t/m 12 jaar: € 3,50 p.p.
Groepsvaart: € 100,00  Groepsvaart na 18.00 uur: € 130,00

Startlocatie: De Zompenloze, Graaf Wichmanstraat 48a, 7271 CD Borculo

Informatie over de tarieven voor de diverse tochten vindt u bij: Vaartochten.

Meer informatie en boekingen bij de Toeristische Informatie Borculo  www.borculobruist.nl        Tel.: 0545-271966                                                                 B.g.g tijdens het vaarseizoen de schipperstelefoon: 06-50428354
Buiten het seizoen en speciale vragen, tel.: 06-13691668

 


Zomeravondvaart
  
In juli en augustus, op een mooie zomeravond, is er de mogelijkheid om een sfeervolle Berkelvaartocht te maken. Onder het genot van een hapje en een drankje, kunt u dan genieten van een mooie zonsondergang. Bij het maken van de reservering wordt met u afgesproken hoe laat u in de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat wordt verwacht.

Lees meer...

Arrangement "Borculo Zien"
Het cultuurhistorische arrangement om kennis te maken met Borculo. Het programma is zeer afwisselend met een vaartocht met de berkelzomp de "Jappe" op de Berkel, een bezoek aan het Brandweer- en Stormrampenmuseum en een bezoek aan Museumboerderij "De Lebbenbrugge", een rit met de huifkar en een rit met een historische brandweerauto.

Lees meer...

Arrangement "Berkelvaart en brandweer"
Net een tikkeltje anders dan het arrangement "Borculo Zien", maar misschien nog leuker!             U bezoekt het Brandweer- en Stormrampenmuseum en maakt een rit met een historische brandweerauto, daarna volgt een mooie vaartocht met de Berkelzomp "Jappe" en als laatste onderdeel van het arrangement wandelt u terug naar de startplaats via het oude centrum van Borculo.            

Lees meer...

Arrangement  "Natuurwandeling  en Berkelvaart"               
Bent u een liefhebber van wandelen in de mooie natuur van de Achterhoek en spreekt varen met een Berkelzomp op de Berkel u aan, dan is dit arrangement een echte aanrader.IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, verzorgt met een gediplomeerde IVN gids de wandeling. De gids kan u veel vertellen over de flora en fauna in dit deel van het Berkeldal. De Berkelschippers verzorgen de vaart met de Berkelzomp "Jappe".

Lees meer...

Piratentocht

Voor kinderen is er een spannende en avontuurlijke Piratentocht!        
De groep kinderen vaart uit met de Piratenzomp "Jappe" samen met Woeste Willem en soms ook met slimme Truus. Ze gaan de schat zoeken die is verstopt in een bos langs de Berkel. Helaas, een piraat heeft de schatkaart gestolen. Pas als de schatkaart is gevonden, weet je waar je de schat kunt vinden.

Lees meer...