Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Borculo
  • Lochem
  • Almen
  • Eibergen
vorige volgende

Berichten

Open Monumentendagen
Stadsvaart in Borculo
Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september 2017 vaart de Berkelzomp "Jappe" in het oude centrum van Borculo. Een unieke belevenis! Meer info bij Borculo.
Hetty
heerlijk gevaren rond Almen
vandaag een tocht gemaakt met schipper Heinz en collega over de Berkel in en rond Almen. Dit was echt genieten wat een rust en wat een prachtige omgeving.
Angela Holtslag
Woeste Willem
Vandaag een ontzettend leuke Woeste Willem boot tochtje gehad met de Berkelzomp in Lochem!! Ondanks de regen hebben de kinderen genoten! De schippers van de Berkenzomp Ente vertelden en speelden het verhaal van Woeste Willem prachtig. Een echte aanraden voor kinderfeestjes!!

Bezoekers

"Beleef de Berkel" bij Borculo


 

Stadsvaart tijdens de Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september 2017 vaart de Berkelzomp "Jappe" door het oude centrum van Borculo. Een unieke kans om deze vaartocht zelf te beleven.

Lees meer...

Varen met de Berkelzomp "Jappe"

Met het vlaggenschip "Jappe" kan dagelijks worden gevaren vanaf de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat. De tocht gaat door het weidse Berkeldal, in de richting van het bosrijke landgoed Beekvliet. Elke dag kan er worden geboekt voor een zgn. "instapvaart" of voor een groepsvaart. Voor minder validen is er voor het in- en uitstappen een stoeltjeslift en wanneer dit nodig is, vragen wij u dit bij de boeking te melden.

Vanaf Pasen tot eind oktober kunt u varen met de Berkelzomp. Zo'n vaartocht duurt ongeveer een uur en de "Jappe" kan maximaal 25 personen vervoeren. Het tijdstip waarop er wordt gevaren, overlegt u met de TIB of met de schippers.

Nieuw dit seizoen: de kajuit is ingericht zoals de Berkelschippers in die tijd op hun boot woonden, met een slaapplek, kacheltje, potten en pannen en een stoel en tafeltje.

Groepen kunnen voor 1 uur of langer de zomp afhuren. In de Zompenloze kan voor groepen ook een lunch worden geregeld.
Informeer gerust naar de mogelijkheid om voor of na de vaartocht iets te kunnen drinken in de Zompenloze. 
Bijvoorbeeld een heerlijk kopje koffie of thee met een lekkere plak berkelzompkoek of een berkelflap.  
Een ideale activiteit voor een schoolreisje, een (familie) reünie, een buurt- of een  personeelsuitje!

Voor minder validen is er voor het in- en uitstappen bij de "Jappe" een speciale voorziening aangebracht. Wilt u hiervan gebruik maken, dan graag bij de boeking aangeven.

Prijzen:
Volwassenen: € 5,00 p.p.  Kinderen t/m 12 jaar: € 3,50 p.p.
Groepsvaart: € 100,00  Groepsvaart na 18.00 uur: € 130,00

Startlocatie: De Zompenloze, Graaf Wichmanstraat 48a, 7271 CD Borculo

Informatie over de tarieven voor de diverse tochten vindt u bij: Vaartochten.

Meer informatie en boekingen bij de Toeristische Informatie Borculo  www.borculobruist.nl        Tel.: 0545-271966                                                                 B.g.g tijdens het vaarseizoen de schipperstelefoon: 06-50428354
Buiten het seizoen en speciale vragen, tel.: 06-13691668

  

  

Zomeravondvaart

  
In juli en augustus, op een mooie zomeravond, is er de mogelijkheid om een sfeervolle Berkelvaartocht te maken. Onder het genot van een hapje en een drankje, kunt u dan genieten van een mooie zonsondergang. Bij het maken van de reservering wordt met u afgesproken hoe laat u in de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat wordt verwacht.

Lees meer...

Arrangement "Borculo Zien"

                                          Het cultuurhistorische arrangement om kennis te maken met Borculo. Het programma is zeer afwisselend met een vaartocht met de berkelzomp de "Jappe" op de Berkel, een bezoek aan het Brandweer- en Stormrampenmuseum en een bezoek aan Museumboerderij "De Lebbenbrugge", een rit met de huifkar en een rit met een historische brandweerauto.

Lees meer...

Arrangement "Berkelvaart en brandweer"

Net een tikkeltje anders dan het arrangement "Borculo Zien", maar misschien nog leuker!             U bezoekt het Brandweer- en Stormrampenmuseum en maakt een rit met een historische brandweerauto, daarna volgt een mooie vaartocht met de Berkelzomp "Jappe" en als laatste onderdeel van het arrangement wandelt u terug naar de startplaats via het oude centrum van Borculo.            

Lees meer...

Arrangement "Natuurwandeling en Berkelvaart"


Bent u een liefhebber van wandelen in de mooie natuur van de Achterhoek en spreekt varen met een Berkelzomp op de Berkel u aan, dan is dit arrangement een echte aanrader.
IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, verzorgt met een gediplomeerde IVN gids de wandeling. De gids kan u veel vertellen over de flora en fauna in dit deel van het Berkeldal. De Berkelschippers verzorgen de vaart met de Berkelzomp "Jappe".

Lees meer...

Piratentocht

Voor kinderen is er een spannende en avontuurlijke Piratentocht!        
De groep kinderen vaart uit met de Piratenzomp "Jappe" samen met Woeste Willem en soms ook met slimme Truus. Ze gaan de schat zoeken die is verstopt in een bos langs de Berkel. Helaas, een piraat heeft de schatkaart gestolen. Pas als de schatkaart is gevonden, weet je waar je de schat kunt vinden.

Lees meer...