Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Lochem
  • Almen
  • Eibergen
  • Borculo
vorige volgende

Berichten

Hetty
heerlijk gevaren rond Almen
vandaag een tocht gemaakt met schipper Heinz en collega over de Berkel in en rond Almen. Dit was echt genieten wat een rust en wat een prachtige omgeving.
Angela Holtslag
Woeste Willem
Vandaag een ontzettend leuke Woeste Willem boot tochtje gehad met de Berkelzomp in Lochem!! Ondanks de regen hebben de kinderen genoten! De schippers van de Berkenzomp Ente vertelden en speelden het verhaal van Woeste Willem prachtig. Een echte aanraden voor kinderfeestjes!!
Jolande van der Hert
2 Amsterdammertjes en 1 New Sealander!!!
Mijn moeder en ik hebben erg genoten van de boottrip over de Berkel in een zomp!!! Aangezien mijn moeder en ik slecht ter been zijn, was een vaartocht een mooi alternatief. De vertelkunst van de ene schipper zal ik niet gauw vergeten. De stuurmanschipper trouwens ook niet hoor. Het was zeer aangenaam om naar het hele verhaal te luisteren. Jullie hebben mijn moeders 80ste verjaardag een leuke glans...

Bezoekers

"Beleef de Berkel" bij Almen


 

Varen met de Berkelzomp "Fute"

Het varen met de berkelzomp "Fute" over de Berkel bij Almen is een belevenis. Tussen de Spitholterbrug en de Besselinkstuw maakt de rivier een paar enorme bochten. De oevers liggen laag, zodat u overal een prachtig uitzicht heeft. Onderweg vertelt de schipper u van alles over de rivier, de geschiedenis van de berkelvaart, de flora en de fauna.
U heeft de keuze tussen een "instapvaart" en een "groepsvaart". Bij een instapvaart maakt u de vaartocht met individuele gasten, bij een groepsvaart vaart u met uw eigen gezelschap.
Het vaarseizoen start eind april en eindigt eind augustus. Wel is het mogelijk om een groepsvaart te boeken in september, maar dit is afhankelijk van het weer.

Lees meer...

Speciaal dauwvaart arrangement

 
Alleen mogelijk op Hemelvaartsdag, ook in combinatie met dauwzwemmen in het zwembad de Berkel. Vertrek om 06.00 uur en 07.00 uur vanaf het zwembad de Berkel.

Lees meer...

Berkelzompvaart en wandelen
 

Om twee uur stapt u aan boord. Na een mooie tocht over de Berkel zetten we u na ongeveer 55 minuten af bij de steiger van de theetuin Het Besselink. Vanaf de steiger kunt u een keuze maken uit 5 wandelingen, die allen eindigen bij het zwembad.

Lees meer...

Verblijf in hotel De Hoofdige Boer en berkelzompvaart
   

Hotel De Hoofdige Boer biedt een hotelarrangement aan met per persoon een voucher voor een vaartocht over de Berkel.

Lees meer...

Groepsarrangement: 10 tot 15 personen

Onderstaande arrangementen kunnen alleen als groep worden geboekt.
   

Berkelzompvaart met huifkartocht

Na een vaart met de Berkelzomp staat er een huifkar voor u klaar om u door de prachtige omgeving te rijden naar bv. "De Vijvertuin". Maar er zijn nog veel andere mogelijkheden.

Lees meer...

Theetuin Het Besselink met berkelzompvaart
      

Bezoek aan de theetuin Het Besselink met aansluitend een leuke tocht met de Berkelzomp vanaf Het Besselink. 

Lees meer...